UITGAVEN

De basiliek bezit een aanzienlijke collectie kaarten, kaarsen, leien, wijnglazen, boekenleggers met afbeeldingen van de kerk. Daarnaast heeft de kerk de laatste jaren een aantal interessante uitgaven in eigen beheer uitgegeven voor geďnteresseerden in de boeiende geschiedenis van het gebouw. Tijdens openstellingen te koop. Herziene en uitgebreide 6e drukOrgelgeschiedenis van de basiliek

   AVE PRAECLARA:

Op 2 januari 1998 was het 500 jaar geleden dat het kerkkoor ‘de
Onser Liver Vrowen Sengers’ werd opgericht. Ter gelegenheid hiervan gaf het koor een jubileumboek uit onder de titel ‘Ave praeclara’, naar de oude sequens die het koor volgens de oprichtingsakte, bewaard in het Gemeentelijk archief Zwolle, elke zaterdag moest zingen. De sequens is na intensief speurwerk in Frankrijk teruggevonden, getranscribeerd en uitgevoerd.

 

VERUM, PULCHRUM ET BONUM

In 2000 werden door Tom Waterreus en Henk Bach het boekje “Verum, Pulchrum et Bonum” in 2 delen uitgegeven. Het maakt een reis door de geestelijke ruimte van de basiliek aan de hand van afbeeldingen op ramen, muren en voorwerpen.

 

 

 

ORGELCD: RECITAL

In 2001 maakte organist Wouter van Belle, organist aan de kathedraal te Utrecht een interessante CD  Recital” op het Maarschalkerweerdorgel.

De boekjes zijn te koop bij de kerkwachters tijdens openstellingen.

terug

Geschiedenis  € 6.95 Uitgave: Waanders